Verslag tandemtocht 1 juli 2017

Vandaag 1 juli een tocht in de omgeving van Heeswijk Dinther.

Om 9.30 aangekomen bij het startpunt Hotel Restaurant de Leygraaf. Het had die nacht & ochtend behoorlijk geregend en tegenwoordig volgen de meesten het weer op de mobiel en werd er besloten om niet meteen te gaan fietsen. Het weer zou rond 11 beter worden en is de route iets aangepast. Dus we zijn superdeluxe begonnen met een kop koffie en gebak. Vervolgens iedereen naar de tandems, sturen en zadels afgesteld en konden we op weg.

We zijn het dorp uitgereden en al vrij snel zijn de lange en korte route bij de Kildonkse Molen gesplitst.

Niels en ik hebben gekozen voor de lange route en zijn bij die Molen een hard zandpad opgegaan. Al slingerend door de bossen zijn we een paar keer Heeswijk Dinther in en uit gefietst. Het plan om later te starten om met droog weer te kunnen gaan fietsen viel letterlijk in het water haha want al snel begon het te miezeren en tot de lunchpauze is dat gebleven. Niemand heeft zich er in onze groep door laten weerhouden om lekker door te fietsen.

Terug bij het startpunt, Hotel Restaurant de Leygraaf, kregen we een lekker kopje tomaten- of groentensoep met een stokbroodje. En met een goed gevulde buik weer op de fiets gestapt. Nu de andere kant op (richting Vorstenbosch). Het was inmiddels prima fietsweer geworden en via prachtige harde zandpaden werd de verbinding gemaakt met asfaltwegen in het bosrijke Brabant. En met een soort 8 kwamen we van Vorstenbosch via Uden terecht vlakbij Mariaheide waar we bij een grote championkwekerij de laatste stop hadden. We hebben daar gezellig binnen of buiten op een lange bank voor het bedrijf gezeten en na een kwartier een ronde om en door Mariaheide gemaakt. Het derde stuk ging langs Veghel naar Heeswijk. Het was echt prima fietsweer en met een heerlijk tempo hebben we de laatste kilometers afgelegd.

Het was weer een prachtige tocht en een gezellige dag. Ben, bedankt voor deze fantastische dag!! Tot de volgende keer.