Verslag tandemtocht 15 juli 2017

We verzamelden op het parkeerterrein van de tandartspraktijk Arcade.

Daar had de tandarts wat koffie op een tafel staan en daar had ik best zin. En die kreeg ik ook. En net zoals een schaapje over de dam, volgden er meer koffie liefhebbers. Toen begreep ik pas dat de koffie niet voor ons was, maar er werdt snel wat extra koffie gezet en koffiekopjes bijgepakt. En danken wij dus de tandarts voor de Brabantse gastvrijheid en flexibiliteit. We zijn via de achterliggende woonwijk doorgestoken naar het industrieterrein van Rooi. Vervolgens de A50 overgestoken richting Nijnsel.

Via provinciale wegen, met mooie boederijen en grote vrijstaande huizen ( waarschijnlijk zit er wel wat geld van Eindhoven in deze omgeving) kwamen we bij de Vresselse hut terecht voor de 1e pauze.

Achter het restaurant hebben we in het zonnetje gezeten met een heerlijk stuk appeltaart en kop koffie. De hele ochtend liep ee een team rondom ons heen opnames te maken met een grote camera.

Peter vertelde dat die opnames waren voor een programma op TVM.

Weer op de fiets en via een prachtige groene route zijn we slingerend weer terecht gekomen in Olland en konden we wederom in een bkakend zonnetje buiten op het terras zitten. En met een prima kopje tomatensoep incl broodjes konden we uitgerust weer verder. Onderweg even kunnen praten met Gaby en Anneloes. Gaby is visueel en auditief beperkt. Anneloes was voorrijder en deed tegelijktijd met haar handen doorgeven aan Gaby wat we zeiden. En toen ik ze dat zag doen en Faby letterlijk hardop zei wat ze doorkreeg op haar handen kreeg ik bewondering voor de manier hoe de dames zo met elkaar communiceren.

Lenie was net als Gaby en Anneloes er voor het eerst bij en ik denk dat ze het net als de meeste een hele mooie tocht hebben gevonden.

Tot de volgende keer.

Foto's 15 juli 2017 - klik erop = grote foto - pijljes = voor/achteruit - esc = stop

</