Verslag tandemtocht 19 augustus 2017

Zoals gebruikelijk hebben we verzameld in Vught. Hebben we een nieuwe voorrijder verwelkomt. Uiteraard ook Jos in het zonnetje gezet omdat hij toch maar de 4daagse heeft uitgelopen en heeeel veeel

geld heeft bijeengelopen voor onze tandemers. Jos, top en nogmaals bedankt.

Om deze prestatie te belonen heeft Angela een koffiemok laten bedrukken met 2 foto's uit Nijmegen en een grote medaille omgehangen bij Jos.

Toen op weg naar Oirschot waar het startpunt lag bij de Heilige Eik. Dit is een kapel waar ooit een wonder is gebeurd en er na de oorlog een kapel is gebouwd. Ook is het een plek waar we de slachtoffers van de oorlog en de ramp met de MH17 kunnen herdenken.

Banden gecontroleerd, sturen en zadels afgesteld. We kunnen rijden !

Richting het Wilhelminakanaal en zijn we over mooie binnendoorwegen terecht gekomen bij de 1e pauzeplaats in Vessem. Koffie met een super lekker stukje gebak en we kunnen er weer tegen.

Weer opgestapt en toen begon het te regenen. Op een boerenerf de regenjas aangetrokken, waar de boerin en boer even nieuwsgierig kwamen kijken. En voordat we een kilometer op weg waren was het alweer droog.

Via wederom een prachtige route waar we nauwelijks verkeer tegen kwamen hebben we een aantal plaatsen van de 8 zaligheden gepasseerd.

De lunch hebben we gekregen in eetcafe De Kers in Veldhoven waar ze een prachtige serre hebben. De soep was echt top en we kunnen er weer tegen. Onderweg richting Eindhoven een paar hoosbuien getrotseerd en een heel stuk gefietst door landerijen en bossen. Langs het Wilhelminakanaal weer terug richting Oirschot. Ik had wel al een beetje zadelpijn gekregen, tenslotte waren we al een kilometer of 60 aan het fietsen. Gelukkig was ik niet de enige . Bij de laatste stop bij een hippe tent aan een golfbaantje hebben een drankje gepakt en hoeven we nog maar een klein stukje tot naar het eindpunt.

In de kapel nog een kaarsje opgestoken en toen zat deze supertopdag er weer op. Het was een hele mooie route door bossen, ruime fietspaden en rustige wegen. Ook hebben we nog een aantal vliegtuigen zien landen en opstijgen. Helemaal top.

Tot de volgende keer.

Foto's - klik erop = grote foto - pijljes = voor/achteruit - esc = stop

</