Verslag tandemtocht 7 oktober 2017

Beste Tandemers,

De dag begon wat somber door het druilige weer, maar bij Den Heuvel bij de tandemers heerstte er een opperbeste stemming bij iedereen. Toon en Jan hadden met z'n 2-en alle tandems al uitgeladen en gecontroleerd. De achter- & voorrijders zaten binnen aan de koffie en overheerlijke appeltaart van Toos te wachten op de opening van Toon.

Maar die moest van Omroep Brabant een tandem opnieuw uitladen voor tv-opnames. Dus even gewacht en toen Toon alle koppels had voorgelezen zijn we opgestapt en vertrokken we richting de 4 Kolommen. En via de schitterende villawijk van Vught zijn we het buitengebied ingereden. Op een stille weg stopten de groep en werden er door de mensen van Omroep Brabant opnames gemaakt en aan een aantal leden vragen gesteld over de tandemclub. Toon en Jan werden uitgebreider geïnterviewd en vertelde Imke van Omroep Brabant dat Jan en Toon genomineerd zijn voor "Brabander van het jaar" en onder luid applaus kregen ze een oorkonde van de nominatie uitgereikt. En allemaal zijn we met een trots gevoel weer op de tandems gestapt. Via Esch hebben we Gemonde doorgefietst. Toen naar Het trefpunt in Den Dungen waar we een kom groentesoep met versgebakken stokbrood & kruidenboter kregen. Toon en Jan hebben trots de bijzondere oorkondes van de nominatie aan de belangstellenden laten zien & deze voorgelezen. Uitgerust zijn we weer opgestapt. De tocht ging over de Zuid-Willemsvaart richting Middelrode. Ook Middelrode blijkt een villawijk te hebben en via Berlicum zijn we weer de Zuid-Willemsvaart overgestoken over de nieuwe fietsbrug . Met een lus werd de route over de Hooidonksedijk vervolgd naar de Majorca Bar. De bomen op de dijk vingen voor ons gelukkig de meeste miezerregen op! Velen namen een heerlijke warme chocomelk en toen iedereen weer was opgewarmd, fietsten we door 't buitengebied van Den Dungen & St. Michielsgestel, door 'n prachtig stuk van 't Bossche Broek Vught weer binnen. Al snel arriveerden we bij Den Heuvel waar we die ochtend vertrokken waren en nu gaan eindigen met het traditionele diner.

Gitta en Janet stonden al te zingen onder begeleiding van Toine op de keyboard. Brabant van Guus werd zelfs met een mannenkoor van Marcel, Peter en Jan uitgebreid. Toine heeft het jaar doorgenomen en een aantal mensen speciaal bedankt voor hun inzet. Jos werd bedankt voor zijn sponsorloop. En toen Toine zei: "...en willen wij jou bedanken met een cadeau" (doelend op een fles wijn), klonk er uit de zaal: "met een paar nieuwe schoenen", haha. We hebben echt super de luxe & heerlijk gegeten!! Het trio heeft na het eten nog even muziek gemaakt maar moest helaas op tijd stoppen om plaats te maken voor een volgend feest.

Het was een jaar met hele mooie tochten en hebben we eigenlijk best heel veel geluk gehad met het weer.0

Iedereen alvast het allerbeste voor 2018 en hoop ik jullie weer gezond terug te zien in het volgend tandemjaar.

Foto's - klik erop = grote foto - pijljes = voor/achteruit - esc = stop

</