Verslag tandemtocht 26 mei 2018

Beste Tandemers,

Onder luid getoeter, van Wethouder Heijboer die het startsein gaf, zijn we gaan fietsen.

Vandaag een gecombineerde route van onze tandemclub en 25 losse fietsen reden we een sponsortocht georganiseerd door de Vlasborch voor een bedevaartstocht naar Lourdes.

Het was prachtig weer, bijna te warm om te fietsen maar onder de boom en een koel briesje was het supertop om te fietsen.

Bij de Vlasborch linksaf richting st Michielsgestel en via Gemonde reden we richting Boxtel.

Wat zijn we toch een bofkonten dat we in Brabant wonen, en als je dan tussen de bossen afgewisseld met weides en hei doorfietst wordt je daar iedere keer weer bewust van. In Boxtel hebben we bij de 1e stop bij de scouting en kregen we appeltaart met koffie.

De route was totaal 55 kilometer en verdeeld in 3 stukken. Weer op de fiets en gingen we via, voor ons, nieuwe route de Campina over richting Oisterwijk, waar we in de tuin achter de kerk onze 2e pauze hadden. We konden kiezen uit 2 soorten soep, koffie of thee erbij. We konden daar in de tuin heerlijk in de schaduw zitten en dat was top want het was in de zon wel 30 graden heet.

Uitgerust gingen we weer op pad, en na een stukje over de Lind in Oisterwijk gingen naar het industrieterrein. We reden vlak langs het bedrijf van Jan en Toon.

We verlieten Oisterwijk en via de Villawijk van zowel Haaren als Esch kwamen we weer in de buurt van Boxtel. Het was een prachtige route langs hele mooie huizen, grote boerderijen en afgewisseld met bossen en weilanden of akkers.

Bij de laatste stop, weer bij de scouting, konden we een beetje bijkomen vd warmte, al was het fietsen in de schaduw met dat briesje misschien wel beter dan stilzitten in de zon bij scouting.

En het laatste stukje van 8 kilometer was snel voorbij en de tocht sloot weer af bij het beginpunt van de Vlasborch.

Het was een geweldige dag, route en gezelschap.

Tot de volgende keer

Foto's - klik erop = grote foto - pijljes = voor/achteruit - esc = stop