Verslag tandemtocht 7 april 2018

Beste Tandemers,

Tjonge wat waren we toch een bofkonten, een week eerder en we hadden moeten fietsen met handschoenen en nu konden we fietsen in een t-shirt.

Zoals gewoonlijk begint het seizoen met de jaarvergadering en wordt het financiële gedeelte besproken en de bijzondere zaken belicht. Als je dit samenvoegt dan kunnen we gerust zeggen dat door een groot aantal sponsorbedragen van o.a. kerkgemeenschap, rotary en laten we de loopaktie van Jos niet vergeten, de tandemclub er best goed voorstaat en de contributie niet verhoogd hoeft te worden. En ook een vaste traditie is de appelflap of het worstenbroodje bij de Heuvel in het café.

En toen werd het tijd om te gaan fietsen, door de bossen van de IJzeren Man gingen we richting Nieuwkuijk. We fietsten afwisseld tussen bossen, weilanden en water. Het was heerlijk fietsen onder toeziend oog van het schijnend zonnetje. De 1e stop kregen we na ruim 18 km in het centrum van Heusden. Het restaurant heet Ons Gheluk en het was het café waar Koos Dobbelsteen in zeg eens Aaa ook opnames voor de serie heeft gemaakt. Daarom was de soep vast extra lekker.

En terug op de tandem zijn we via mooie dijkjes, landerijen met grote boerderijen terecht gekomen in cafe Den Braai in Vlijmen. Doordat we te vroeg waren (wind mee denk ik) was het café nog gesloten. Maar omdat het prachtig weer was, vond niemand het erg dat we daar even moesten wachten. En toen de heren de deur hadden geopend zaten we snel aan een verkoelend drankje. Het laatste stuk ging langs het Drongeles kanaal, de beruchte Ebi gevangenis en kamp Vught.

Terug bij het Heuveltje, konden we terug kijken op een prachtige tocht en heerlijk weer!!

Tot de volgende keer.

Foto's - klik erop = grote foto - pijljes = voor/achteruit - esc = stop

</