TCV in de media

  • 17 april 2015
  • 12 april 2014
  • 9 april 2014
  • 6 april 2011
  • 23 juni 2010
  • 15 april 2009

Tandemclub Vught met eigen tandems het nieuwe seizoen in

tandemclub vertrekt vanuit de Vlasborch

Vught 18 april 2015

Vorig jaar besloot de lamdelijke tandemclub ENVIT te stoppen met hun activiteiten.
Een drama voor de wereld van slechtziemdem em blinden. Immers steeds meer organisatoren gooien, zonder ondersteuning vanuit deze organisatie, het bijltje erbij neer.
Tandemclub Vught heeft met steun van o.a. de LSBS een deel van het tandempark van de ENVIT kunnen overkopen.
Zij zijn nu dan ook zelf verantwoordelijk voor opslag, onderhoud, vervoer en verzekering van deze tandems. En dat kost een lieve duit.
Dankzij de fantastisch inzet van de familie de Bresser van EuroMovers Oisterwijk kunnen we het neuwe seizoen op onze eigen tandems aanvangen.
Het spreekt vanzelf dat donates en sponsoracties van harte welkom zijn.

Een club die alweer 28 jaar bestaat en zo'n liefdevol werk doet mag toch niet zomaar verdwijnen.
En dat vinden ook anze 47 vrijwilligers die als voorrijder de tandem sturen door het mooie Branbantse landschap.
Mocht u ook vrijwilliger willen worden aarzel niet en meld u aan.

Doel is recreatief tandemfietsen met visueel beperkte en blinde mensen.
Negen zaterdagene, om de 3 á 4 wekem wordt er een tandemtocht georganiseerd van om en nabij de 50 km.
Vertrek 9.30 uur vanaf de Vlasborch en we zijn rond 4 uur 's middags terug.
Omdat er veel meer voorrijders dan achterrijders zijn hoeven voorrijders nier pers'elke tocht mee te fietsen, handig toch.

We beginnen in het vroege voorjaar en de laatste tocht wordt meestal begin oktober verreden aansluitend aan etentje voor alle deelnemers.
En zo genieten we van de mooiste seizoenen en het prachtige Brabantse landschap.

Bewegen is gezond.

Read More

publicatie in het Brabants Dagblad op zaterdag 12 april 2014

artikel in BD 12 spril 2014

Read More

publicatie in het Stadsblad op woensdag 9 april 2013

Stadsblad 9 april 2014

Read More

16 april Tandemclub Vught op de pedalen.

Zaterdag 16 april start het nieuwe seizoen voor de ‘Tandemclub Vught‘. Een wel heel bijzonder seizoen want dit jaar bestaat de vereniging 25 jaar.
De eerste tocht is een eigen tocht, die start bij de Vlasborch, Vlasmeersestraat in Vught, over 45 kilometers door het mooie Brabantse land. Uiteraard onderbroken door een koffiepauze en rond het middaguur een lunch. De voorrijders en brigadiers begeleiden de circa 30 achterrijders met een visuele beperking. Heerlijk om er eens even samen op uit te trekken, de lente en de ontluikende natuur te ervaren.

Tochten

De vereniging ‘Tandemclub Vught’ is opgericht op 7 mei 1986. Elk jaar opnieuw houdt de club negen tandemtochten, zes tochten in Brabant en drie in den lande, dit jaar in Lekkerkerk, Schayk en Helden.
Deze landelijke tochten worden georganiseerd door de ENVIT (Eerste Nederlandse Visueel gehandicapte Tandemclub). De club gaat dan per bus naar de startplaats.

Voorrijders

De tandemclub staat open voor mensen met een visuele handicap die niet zelfstandig recreatieve fietstochten kunnen rijden en voor vrijwilligers die als voorrijders de tandem besturen.
Er wordt gestreefd naar tweemaal zoveel voorrijders als achterrijders om niet elke tocht op dezelfde vrijwilligers een beroep te hoeven doen. Om dat te bereiken is er dringend behoefte aan nieuwe voorrijders!
Sportief vrijwilligerswerk

Zoekt u sportief vrijwilligerswerk in groepsverband en wilt u zich inzetten voor de gehandicapte medemens of kent u mensen die zich willen inzetten als voorrijder? Aarzel niet en meld u aan - bel 073-5034825 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of ga naar de website www.tandemclubvught.nl. Daar vindt u nog meer informatie over de club, het bestuur en de toerkalender 2011 (data en bestemming van de tochten). Door een formulier in te vullen kunt u zich aanmelden of een proefrit aanvragen.

Gepubliceerd: 6-4-2011 in het Klaverblad

Read More

Tandemclub Vught fietst ‘Lekkerkerk’

De fietsclub voor visueelgehandicapten deed afgelopen zaterdag de tocht der tochten in de omgeving van Schoonhoven. De Rotaryclub Krimpenerwaard-West organiseerde voor de 29e keer dit jaarlijks fietsfestijn. Een goed georganiseerde tocht langs smalle sloten en brede grachten met prachtige boerderijen, watermolens en smalle brugjes. In het spiegelend water lelies en kwakende kikkers. Genieten is het ook van de windvlagen, de bekende geuren van het platteland en de Reeuwijkse plassen.
Cheque
In Vught werd een groepsfoto gemaakt met de sponsorcheque die de Tandemclub Vught de week ervoor van Essent had gekregen. De ronde van Essent, een fietstocht voor personeelsleden, leverde een bedrag van € 1.500,- op. Op 5 juni werd de cheque op feestelijke wijze aan tandemclub Vught overhandigd. De voorzitter van TVC bedankte Essent enthousiast voor deze genereuze geste.
Voorrijders gevraagd
De tandemclub zit dringend verlegen om voorrijders. Iets voor de gehandicapte medemens doen, is dubbel zo dankbaar. Bent u geïnteresseerd of kent u mensen die zich willen inzetten als voorrijder - de website www.tandemclubvught.nl geeft u veel informatie. Meld u aan voor een proefrit - bel 073 5034825 of mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gepubliceerd: 23-6-2010 in het Klaverblad {

Read More

Nieuw fietsseizoen tandemcub Vught

Op 18 april start voor de Vughtse tandemclub het fietsseizoen 2009. De tandemclub is een vereniging waar blinden en slechtzienden, samen met vrijwilligers, 9 tochten per seizoen fietsen. Vijf tochten vertrekkend vanaf zorgcentrum de Vlasborch en trekken door de wijde omgeving van Vught. Voor vier tochten sluiten de club aan bij de Envit-tochten ( = Eerste Nederlandse Visueel Gehandicapten Tandemclub), in diverse plaatsen in Nederland. Per tocht wordt ongeveer 45 km gereden. De tocht wordt onderbroken voor een gezellig samenzijn tijdens een koffie- en luchpauze. De sfeer in de club is gezellig en vrolijk.
Contact
Bent u blind of slechtziend, denkt u “wat beweging zou goed voor me zijn” en lijkt tandemfietsen u wat, neem dan voor informatie contact op met het secretariaat, 073 50 34 825, of bekijk de website: www.tandemclubvught.nl
Vrijwilliger?
Vindt u het leuk om te fietsen en wilt u dat ook doen als vrijwilliger, als voorrijder, neem dan ook contact op met het secretariaat.

Gepubliceerd: 15-4-2009 in het Klaverblad {

Read More

 

d e   v e r e n i g i n g

voorzitter: Dorotee Dalmeijer
toer-commissaris: Toon de Bresser
secretaris: Angela van Meer
penningmeester: Marian Dormans

lees meer

 

t a n d e m t o c h t e n

Elke drie tot vier weken 'n tocht
van circa 45 km. In totaal 9 tochten.
Niet in de grote (school)vakantie
en niet in de winter
Steeds op zaterdag van 9 tot 16 uur.

lees meer

 

g e g e v e n s

Kamer van Koophandel nr. 40218496

IBAN rekeningnummer:
NL 08 INGB 0004 8092 33

 

contact secretariaat


telefoon06 - 27 45 33 95


apenstaartjesupport

 
LegetøjBørnetøj