De vereniging "Tandemclub Vught"
 
Tandemclub Vught is op 7 mei 1986 speciaal opgericht voor mensen met een visuele beperking, die niet zelfstandig recreatieve fietstochten konden rijden. 
Rond 1980 werden vanuit de toenmalige Steffenberg (woonvorm voor mensen met een visuele beperking) tandemtochten georganiseerd. Die bleken een succes te zijn en al gauw gingen vrijwilligers als voorrijder mee. Toen de Steffenberg opging in de huidige Visio de Vlasborch werd de tandemclub een zelfstandige vereniging.
 
Momenteel hebben we 25 zogenaamde "achterrijders", waarvan 60 % woonachtig is in Vught en ruim 40 zogenaamde "voorrijders".
Samen fietsen we elk jaar met heel veel plezier van april tot oktober een 9-tal tandemtochten, steeds op een zaterdag.
De tochten worden uitgezet door onze voorrijders en zijn ongeveer 50 kilometer lang. Dat lijkt misschien erg lang maar met 3 ruime pauzes, verdeeld over een groot deel van de dag, prima te doen! De eerste en laatste tocht verzamelen we bij Restaurant Den Heuvel in Vught en de overige tochten verzamelen we in de Borchzaal van Visio de Vlasborch in Vught. We starten regelmatig in Vught maar ook regelmatig in een plaats in de (wijde) omgeving van Vught waar we dan met auto's vanuit Visio de Vlasborch naar toe rijden.
Elk jaar wordt op de Algemene Leden Vergadering de "Tandemkalender" en de contributie voor dat jaar vastgesteld. De contributie voor 2019 voor onze achterrijders bedraagt € 12,50 per maand (van januari t/m december), onze voorrijders betalen geen contributie.
 
Hebt u belangstelling om als achter- of voorrijder met ons mee te fietsen dan bent u van harte welkom!!!
Ook als u maar een aantal tochten per jaar met ons mee kunt fietsen dan bent u van harte welkom!
 
Neemt u in dat geval contact op met onze secretaris Angela van Meer, 06 - 27453395 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

d e   v e r e n i g i n g

voorzitter: Dorotee Dalmeijer
toer-commissaris: Wim & Anita van Sonsbeek
secretaris: Angela van Meer
penningmeester: Marjan Dormans

 

t a n d e m t o c h t e n

Elke drie tot vier weken 'n tocht
van circa 45 km. In totaal 9 tochten.
Van april tot september maar niet in de grote (school)vakantie
Steeds op zaterdag van 9 tot 16 uur.

 

g e g e v e n s

Kamer van Koophandel nr. 40218496

IBAN rekeningnummer:
NL 08 INGB 0004 8092 33

 

contact secretariaat


telefoon06 - 27 45 33 95


apenstaartjesupport@tandemclubvught.nl

LegetøjBørnetøj