• zomaar 'n tandemtocht op 'n zaterdag
  • Deze tocht werd uitgezet in het Brabantse en Gelderse Rivierengebied door Peter Thijssen en Jan Tielemans. De start en finish waren op carpoolplaats de Kromme Nol tussen Genderen en Wijk en Aalburg.
  • Vandaag reden er drie gastvoorrijders mee om de vaste ploeg aan te vullen. Er werd een keuzemenu aangeboden voor de koppels die iets meer wilden fietsen. Tussen de eerste en de tweede pauze en na de lunch kon er een extra lus gefietst worden.

  • We hadden prachtig weer met weinig wind. Vooral in een polderlandschap en op de rivierdijken is dat bijzonder aangenaam. Voor de eerste koffie met iets lekkers waren we welkom op camping de Hoge Waard tussen Veen en Andel. We konden heerlijk buiten zitten met uitzicht op de Afgedamde Maas.

  • In twee groepen vertrokken we richting Almkerk. We fietsten door oude polderdorpjes zoals Waardhuizen, Uitwijk en Rijswijk richting de oude Maasdijk. Via een zig-zag poort die alleen voor wandelaars, fietsers en schapen ingericht was. Na de tweede chicane zijn we via de Wilhelminabrug in Gelderland terecht gekomen. Vervolgens namen we de dijk richting Poederoijen waar de lunch op ons wachtte bij Brasserie de Buurman. Het team van het restaurant had voor ons een mooie picknickplaats opgezet , waar we volgens het selfservice principe soep en een drankje konden krijgen. We zaten er heerlijk in een milde zon, tussen het groen met uitzicht op  fort De Batterij onder Poederoijen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na de lunch splitste de tandemgroep zich in een groep die richting de Waal ging fietsen en een tweede groep die de dijk langs de Afgedamde Maas vervolgde naar Aalst richting Well.

  • Onderweg genoten we van elkaars verhalen maar ook van broedende ooievaars, zwanen en ander gevogelte. In Nieuwaal hebben we de Waaldijk verlaten en zijn we dwars door de Bommelerwaard naar Well gefietst om met zijn allen bij ‘t Wellse Veerhuis nog een welverdiend afzakkertje te nuttigen.

  • Vandaar zijn we in een lang lint weer vertrokken over de Maasdijk naar waterkering de Kromme Nol. Daar lag de laatste beklimming en zagen we de finish liggen. Het was een geslaagde en gezellige fietstocht zowel voor de voor- en  achterrijders als de ondersteuners.

 

d e   v e r e n i g i n g

voorzitter: Dorotee Dalmeijer
toer-commissaris: Wim & Anita van Sonsbeek
secretaris: Angela van Meer
penningmeester: Marjan Dormans

 

t a n d e m t o c h t e n

Elke drie tot vier weken 'n tocht
van circa 45 km. In totaal 9 tochten.
Van april tot september maar niet in de grote (school)vakantie
Steeds op zaterdag van 9 tot 16 uur.

 

g e g e v e n s

Kamer van Koophandel nr. 40218496

IBAN rekeningnummer:
NL 08 INGB 0004 8092 33

 

contact secretariaat


telefoon06 - 27 45 33 95


apenstaartjesupport@tandemclubvught.nl

LegetøjBørnetøj